Влиянието на планетите на  характера, здравето, и в крайна сметка,

...
Влиянието на планетите на  характера, здравето, и в крайна сметка,
Коментари Харесай

Кои планети от Слънчевата система влияят върху съдбата на човека?

 f44997cb312b542bbd55c895274ee230_XL

Влиянието на планетите на  характера, здравето, и в последна сметка, на ориста на индивида,  не би трябвало да се подценява. Основно  значение имат небесните тела, които съществено ни влияят, а това, несъмнено, са Луната и Слънцето.

Астрологията се смята за   една от най-древните науки. Твърди се, че първият персонален хороскоп е направен  в  пети век прочие Хр.  А  в този момент доста хора към момента имат вяра в астрологията и въздействието на  планетите.

Слънцето и Луната

Влиянието на планетите на  характера, здравето, и в последна сметка, на ориста на индивида,  не би трябвало да се подценява. Основно  значение имат небесните тела, които съществено ни влияят, а това, несъмнено, са Луната и Слънцето. Влиянието на другите планети е доста по-слабо.

Именно  Слънцето и Луната дефинират мъжкото и женското начало в хората.  Слънцето е източник на сила, която ни би трябвало с цел да живеем. Местоположение на светилото  ни кара да избираме посоката, в която да вървим, да  построяваме връзки с цел да реализираме нещо. Слънцето ни дава един или различен характер,  дефинира нашето държание в фамилията, в публичния живот.  IMG_0070

Що се отнася до Луната, тя символизира подсъзнанието. Луната, местоположението и силата и сформират  нашата дарба да се разпореждаме с това, което ни е дало Слънцето. Също по този начин в зоната на въздействие на Луната са нашата прочувствена страна, сензитивност, интуитивни качества.

Власт и мощ

Влиянието на планетите върху ориста на индивида е доста разнообразно. Така да вземем за пример, Меркурий ръководи тези наши мощни страни, които сме получили при раждането. От позицията на планетата сега на появяването на индивида на земята, зависи  методът, по който възприема света, както и степента на развиване на главните сетива – подушване, слух, зрение, усет и усещане.

Венера насочва желанията и възприятията. Местоположението на  Венера е директно обвързвано с отношението на индивида към фамилните връзки, обич,  секс. Също по този начин от  равнището на влияние на планетата зависят  целите – когато, да вземем за пример, сексът е по-голям от любовта.

Продължаваме. Юпитер, Марс, Сатурн. Влиянието на планетите се простира върху връзката на индивида със  света към него. Поведението на тези планети в наталната карта директно визира взаимоотношенията с другите,  равнището на обществена акомодация и способността да се приспособява към събитията.

Юпитер е  планетата на шанса и щедростта. Тези, които са под въздействието на Юпитер се отличават с  надменност, обичат да  спорят и нормално се държат блестящо, провокативно, екстравагантно. В същото време те са склонни към праволинейност, съблюдаване на разпоредбите и не  понасят непознати отзиви.

Сатурн  управлява зоната на отговорността, властта и дисциплината. Именно  тази планета дефинира работните ни качество, развивайки у нас   отговорност, самообладание, надеждност.

Способността да издържаме  на превратностите на ориста, да не се предаваме  – също е  Сатурн. В антични времена Сатурн се е смятал за най-мрачна планета, защото не е имал нежния искра на Венера, аления цвят на Марс и яркостта на Юпитер. По-късно се оказва, че Сатурн е многоцветна планета, което значи, че в действителност е  най-интересната.

От силата на Марс зависят нашите стремежи, пристрастеност към деяние. Марс е  мъжка планета, тя управлява половата пристрастеност и потентността. Впрочем,  тя въздейства и на дамите – на  способността им да се отстояват. Всички спорове, степента на храброст –  също са от Марс.

Интуиция  и талантливост

Уран, Нептун и Плутон са виновни за персоналните пристрастия, показвайки към какво съответно е податлив човек. Уран ни дава креативен качества,  интензивност, мощ.

Територията на Нептун – това е  вътрешен глас и това, което назоваваме свръхестествени качества. Разбиране на действителността, приемането и,  рационална оценка на обстановката – също е Нептун. Силното въздействие на планетата генерира гений да изчисляваме стъпките си напред във времето, опцията да подлагаме на деликатен и правилен разбор всяка, даже и най-трудната обстановка, и най-важното,  да виждаме цялата картина.

Плутон също по този начин дефинира и интереса на човек към  промени. Революционните промени, нарушение на традициите и стандартите – също са „ заслуги “ на Плутон.

За всички изненади в живота ни дава отговор най-невероятната планета – Уран. Учените, реформаторите, същинските гении – всички те са „ клиенти “ на Уран.

Човек, в  картата на който е мощен Уран, се отличава с мощна жадност за независимост, както и с нуждата да се откроява от тълпата. Тези хора могат да наподобяват ексцентрични, да провокират полярни отзиви, само че в последна сметка те откриват нови закони на Вселената и форсират напредъка.

Така че  въздействието на планетите върху хората – е една доста забавна просвета, несъмнено, в случай че вярвате в нея.

Още по тематиката:

Жребият на Съдбата

 

В  антични времена имало земи, известни със своя умен държател. При него, в миналото бедните земи, опустошени от набези, доста скоро почнали да процъфтяват. Освен с мъдростта си владетелят на тези…

Цялата публикация

Мудрата на Съдбата

 

Какво е това  орис и дали тя в действителност съществува? Дори и през днешния ден е доста мъчно да се даде еднопосочен отговор на този въпрос. Изглежда, че всичко в този свят се…

Цялата статия
Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР